DM+

Petek, 19. julij 2019

 IZOBRAŽEVALNI TEČAJ ZA MLADE KULTURNE DELAVCE

OD 13. DO 15. SEPTEMBRA

 

Od petka 13. do nedelje 15. septembra bo v Žabnicah potekalo tridnevno izobraževanje za mlade kulturne delavce DevelopMent. Po lanski uspešni izkušnji v Lužnicah, ravno tako v Kanalski dolini, bodo tudi letos dijaki in študentje s Tržaške, Goriške, Videmske in Koroške spoznavali kulturo organizacije, prvine strateškega načrtovanja, identifikacijo vrednot, poslanstva in vizije posameznih društev. Poglobili se bodo tudi v projektno načrtovanje, od razčlenitve budgeta do pomena monitoringa ter končnih  evalvacij. Razpoložljivih mest je 40. 

Na brezplačni tečaj in sicer na naslov sites.google.com/view/dmplus/home se lahko do 20. avgusta prijavijo tako lanski udeleženci, ki bodo koristili nadaljevalni program kot tudi novi, katerim bomo ponudili začetniški program. 

DEVELOPMENT 2019 bodo vodili izkušeni trenerji Mladinskega sveta Slovenije in sicer Matej Likar, Nina Debevec, Maja Drobne in Borut Cink. Ob zaključku tečaja sta predvidena tudi daljši intervju in debata z generalnim konzulom Republike Slovenije v Trstu Vojkom Volkom na temo mednarodnega prava, diplomatskih odnosov med Italijo in Slovenijo in naše narodne manjšine z matično domovino. 

Prijave sprejema tudi Slovenska prosveta od ponedeljka do četrtka, od 8.00 do 13.00 ali po dogovoru v popoldanskih urah.