Društvo slovenskih izobražencev

Ponedeljek, 17. december 2018, ob 18:00

Peterlinova dvorana
Trst/Trieste, ul. / via Donizetti 3

vabljeni na zadnji ponedeljkov večer pred

božičnimi in novoletnimi prazniki

Gosta večera bosta Sara Bevc Yonan, Iračanka, ki živi v Sloveniji in znani komentator Drago Ocvirk. Osrednja tema razgovora bo preganjanje kristjanov na Bližnjem vzhodu, izhodišče pa kniga Andreasa Knappa Poslednji kristjani, ki je pred nedavnim izšla pri Mohorjevi družbi.

Dr. Drago Ocvirk bo predstavil zgodovinsko, versko in intelektualno stvarnost vzhodnega krščanstva, Sara Bevc Yonan pa bo pričevala o svoji veri in domovini.

 Večer se bo izjemoma začel ob 18.uri

V nedeljo 9.12. zvečer smo ji lahko prisluhnili v oddaji Intervju Jožeta Možina na TVS1. Takole se predstavi: »Kot pripadnica Kaldejsko-katoliške cerkve bom lahko v živo bolj razložila, kaj smo mi in naši predniki prestali skozi zgodovino kot manjšina, ki se je morala vedno boriti za svoj obstoj. V Slovenijo sem prišla s svojimi starši pred skoraj 16. leti v upanju, da bomo lahko živeli v miru in svobodi. V Iraku sem bila asistentka na Fakulteti za znanost, oddelek za fiziko. Delam kot prevajalka in kulturna mediatorka in pomagam osebam z mednarodno zaščito; poučujem tudi arabščino v Ljubljani.«