The Fairy Way

Zveza cerkvenih pevskih zborov in Dekliški zbor Igo Gruden

Nedelja, 21. november 2021, ob 18:00

»Začarana pot« je naslov glasbenega projekta in cd plošče dekliškega zbora Igo Gruden, ki bo v nedeljo, 21. novembra ob 18. uri povabil na to sugestivno umetniško potovanje v dvorani Piccola Fenice v Trstu (ul. San Francesco 5).
Tržaška Zveza cerkvenih pevskih zborov občasno prireja posebne koncerte v sugestivnih lokacijah in bo tokrat ustvarila elegantno vzdušje britanskega salona med 19. in 20. stoletjem. Poznoromantični spored zbora črpa namreč iz britanske literature Elgarja, Vaughana Williamsa, Holsta in Stanforda. Na krilih znamenitih mojstrov in s sodelovanjem instrumentalne skupine ter solistke Nade Tavčar bo koncert pričaral pesniške vsebine, ki so bile v tej dobi najbolj priljubljene, na poseben način lepota narave in čustva, ki se zrcalijo v ciklu letnih časov.
Zbor, ki ga vodi Mirko Ferlan, bo prvič predstavil v Trstu svoj koncertni program in prvič bodo skladbe povezovale recitacije s prevodi vsebin, ki jih bo podala Tamara Stanese.
Zbor Igo Gruden je pred kratkim nastopil na deželni, jubilejni reviji Corovivo v Čedadu kot eden zborov, ki so na tej tekmovalni reviji prejeli Veliko nagrado za umetniške dosežke ravno z delčkom programa, ki ga bodo pevke v celoti izvedle na nedeljskem dogodku. Projekt Fairy way spada med največje in najpomembnejše v zgodovini tega zbora.
Vstop je prost (z obveznim PCT potrdilom), priporočena pa je rezervacija na naslov tajnistvozcpz@gmail.com (možna bo tudi na dan koncerta).